Cara turunkan darah tinggi

Saya hamil dh masok 27 minggu tp tekanan darah akn naik setiap kali buat checkup...Ade ape2 tips utk menurunkan tekanan darah tinggi semasa hamil...bagi kan cadangan..

1 Balas

Selalunya, klu bp naik during pregnancy nie, usually akan ok balik lepas bersalin..saya dulu pun ada masalah yg sama lepas kandungan cecah 25 minggu..dah cuba macam2 tips dan petua antaranya minum cincau, makan peria, tapi still bacaan tak turun2..disebabkan bacaan BP yg tinggi, doctor bagi ubat methyldopa (memang ubat bp bagi ibu Hamil) dan alhamdulillah, baru nampak bacaan ok..sis kena bagitau doc masalah nie, klu berterusan mmg kena makan ubat..bahaya kalau dibiarkan..