Tekanan Darah

Salam.. Nie first baby. Sy nak tanya sbelum pregnant sy memang tak ada tekanan darah tinggi tapi masa first check kandungan 6 minggu teknan darah tinggi. Boleh bagi tips untuk turunkan tekann darah bgi ibu hamil ?

3 Balas

sy bg tips2 ye, yg mane sis rasa xmemudaratkan kndungan sis bleh je amek dgn kuantiti sdikit. 1. kurangkan garam 2. minum teh bunga raya 3. minum air kelapa 4. minyak ikan cod 5. senaman 6. pengambila pil bawang putih elok 7. minum air tembikai stiap pagi 8. teh halia @ pegaga @ kayu manis smoga bermanfaat ☺️

4y ago

klau semasa berpantang boleh amal kan tak?

Utk mommy pregnant sya x sure plak cmne. Tpi mak ayah sya ad hbp ni. Selalunya bila darah tinggi sgt mak sya rendam daun sup/ bwg putih dlm air panas then minum bila dh suam. Xpon minum air orange Sunquick tu. Lgi 1 blh try minum jus apple hijau campur sengkuang cina.

5y ago

Terima kasih bg info

we