Pendarahan

Saya hamil 6 minggu. Mengapa keluar darah semasa bersama? Adakah situasi ini akan membahayakan kandungan saya?

10 Balas

Saya first trimester xbersetubuh lansung. Kawan sekerja kata kalau boleh elakkan, sebab takut jadi apa2 dekat baby. Kebetulan, saya masa first trimester memang xnak bukan sebab kemahuan tpi dekat V tu sakit ya amat. Rasa derhaka betul dengan suami 😂 kesian pon ada. Tapi situasi diri dengan risaukan baby lagi, terpaksa la dia menahan 😂 second trimester baru boleh.

Early pregnancy klau bleh elakkan.. lepas ni stop dulu, tak semua org sama. Ada yg no problem bab tu, ada yg tak boleh langsung.. bab ni fikir keselamatan kandungan je dulu, klau husband pertikai tu taktau la nak kata.. yg ada dlm rahim tu anak dia jugak.. Tapi better jumpa doc utk check keadaan kandungan.

Darah macam mana tu? Fresh blood atau darah coklat2 tu? Kalau fresh blood, maybe dari dalam rahim. Kalau coklat2, mungkin darah luka pada bahagian faraj. Apa2pun, jumpa doctor. N kalau boleh, elakkan bersetubuh dulu masa 1st trimester ni.

saya sebelum ni gugur lepas bersama dengan suami , keluar darah , esok nya baru pergi hospital . then mcm dh terlambat , better awak pergi jumpa dr ASAP

4y ago

Trma kasih pn.. Sy akn segera jmpa doc

Kalau diawal kehamilan bersama keluar darah stop dulu bersama sis ..bhye untuk kndungan ..

Kalau blh elakan bersama dlm awl hamil ni..Bincang gan suami..kandungan masih baru..

Elakkn bersama dgn suami dulu 1st trimester..apapun kluar darah,gi check doc..

awal lagi tuh sis , nak bersama tuh tnggu baby besar sikit .

Elakkan brsma dgn suami dlu

cek doktor..takut gugur