serius tanya

saya first mom, lagi berapa hari je nak kena serah diri, confius nak bawak barang baby kat wad nanti. so soalan saya 1.berapa set baju perlu bawak 2.barang mandian baby perlu tak 3. kalau kena warded lama sikit baby nnt nurse pakaikan baju hspital atau baju yang kita bawak?sebab plan nak bawak 3 je dlu 4.kalau nurse mandikan baby sehari sekali je ya? sorry banyak tnya. hehe sebab first time kan so eksaited lebih kang bawak banyak tak pakai pula.

5 Balas

baju tak kisah sgt sebenarnya sebab ada yg pakai pampers n bedung je.yg penting kain bedung,pampers tu bawak je satu bag sbb baby ni bnyk berak.breast pump baik bawak sebab nnti sgt2 berguna.kalau bersalin normal n baby berak kencing ok tak de kuning ape semua 2 hari da boleh balik.

2y ago

ohhhh.. faham2 baik tq sis hehe