Siapa Pernah Keguguran Sewaktu 2nd Trimister? Jom Share Experience.

Saya dulu pernah mengalami keguguran sewaktu kandungan 18 minggu. Doktor cakap placenta kena jangkitan kuman. Saat akhir sebelum baby keluar, saya rasa baby dah melorot sangat especially time bersin. Memang terasa sgt ada sesuatu yg nak terkeluar dari bawah tu. Bila scan, doc ckp baby mmg dah turun dan pintu rahim dah ada laluan 2cm. Akhirnya jalan tetakhir adlh baby terpaksa juga di keluarkan secara paksa. Sempat la merasa bersalin secara induce, sedih tauuu... Kita bersalin tapi baby dah takde nyawa. Peluang utk baby survive sgt nipis..

1 Balas

Takziah sis. Mak sy selalu ckp. Baik2 bersin. Baik2 masa nak batuk. Jangan kuat sangat. Puncanya takut gugur kerana kuat sangat menekan bila had bersin or batuk. Kuat ya mommies 💪

5y ago

Tula.. Kita batuk kering je kan? Sy minum air sejuk. N kadang2 anak tekak gatai merenyam makan coklat yg jenis berangin tu. Kurang sikit.