Keguguran

Saya disahkan keguguran 9 weeks. Boleh share pengalaman tak? Tnggu janin x turun-turun walaupun ketulan drh dah kluar 5 hari. Dan sakit senggugut kuat. Help me?

3 Balas

Mcmna skarang? Sy da 2 kali gugur..1st baby seusia awak.sy bleeding dgn rasa sakit rengat..skit memang x dpt byangkn..tp sy tggu je smpai baby sy turun sndri..sy x berani d&c jd sy tggu je dy kluar sndri..pd sy baby tu masih kecik n snang kluar..klau baby da 3 bulan mgkin tpaksa d&c..ia atas awak klau nk d&c..sy x nk sbb sy takot.bila scan sume ok xde masalah..

saya sebelum ni gugur jgk 9 minggu... ambil masa satu minggu lebih baru janin keluar sendiri.. so bila keluar sendiri doc ckp tak payah cuci sebab dah bersih.. hopefully dipermudahkan urusan sis ya..

sy pernah keguguran diusia janin 8w. sakit senggugut kuat jg. rasa sakit yang mencucuk. dlm dua hari janin kluar