Cukur jambul

Saya dilema. Majlis cukur jambul ni wajib ke? Memang berhasrat nak buat tapi dilema. Kalau jemput family sahaja, apa kata jiran kiri kanan depan belakang? Almaklumlah duduk dekat felda ni. Jiran ibarat sedara mara 😅 Lepastu mak saya ni kawan kawan nya ramai dekat felda lain. Dulu duduk felda lain, lepastu pindah, felda skrg baru 2 tahun. So nanti kalau buat tapi tak jemput. Mesti berkata kata. Dulu masa saya kahwin pun dorang cakap “tak jemput pun” 😂 Padahal time tu pkp 🤣 Kita ni serba salah.

1 Balas

buat ikut mampu je. x mampu ckp direct dgn mak, xpun mntk mak bantu. skrg nk buat akikah mekah saja tu pun dah cukup klau itu je yg mampu. jgn sbb serba salah, sendiri merana. nnt kita susah, bukan semua hulur duit. kita pulak yg nk kena rasa serba salah nk pinjam duit org lak. dia x wajib tp sunat. so klau buat dpt pahala. x salah pun jemput family je. jemput jiran terdekat sudah.