Bengkak Susu

Saya dh almost 1 bulan bersalin, tp bru2 ni almost 1 week kene bengkak susu teruk, dah tuam air sejuk, tuam air panas. Dah marmet sume cara dah tp hari2 masih bengkak teruk, sampai berapa kali demam on off. Ada cara lain apa2 tak sbb dah gune epsom salts jugak bgkak mmng xnak surut jugak, pergi klinik doktor bg ubat antibiotik, surut bengkak & tahan sakit je. Saya dh btul2 xtahan sangat ni, makin sakit and pedih, doktor check cakap tak ada apa2, perkara normal tp rasa pedih and sakit sgt2

1 Balas

Hai mommy. Bengkak susu memang makan masa. Memang boleh jadi buntu kenapa rasa sakit lagi. Cuba berubat di breastfeeding centre. Yang saya tahu di Shah Alam. Tapi kalau mommy jauh daripada situ cuba search tempat lain yang berdekatan. Atau boleh dapatkan bantuan nurse. Kalau macam saya ada masalah lekapan juga so nurse akan bagi nasihat