Luka episiotomy bengkak

Siapa ada pengalaman luka lepas bersalin bengkak. Berapa lama nak sembuh? Dah jumpa doc and doc bagi ubat antibiotik, tahan sakit and surut bengkak tapi masih belum surut. Hari hari bersihkan guna dermacyn. Susah nak duduk. Down sangat. #ingintahu #bantusharing #pleasehelp #firstbaby

4 Balas

sama mcm saya sis..tpi luka jhitan lpas brsalin sya brnanah dn dijngkiti kmn sbb sya brjln bnyk bwa ank ulng alik pi kk check kuning..mmg skit sngt2 nk dduk time tu ssh..rsa down ja..jmpa doc,doc bgi ubt antibiotik,thnskit,ubt cream antibiotik utk sapu,ubt demam dn doc sruh beli air cuci utk kuman dkt frmsi jenama Dermacyn..suami beli,hri2 suami sya cuci dn sapu cream tu..skrg alhamdulliah mkin smbuh elok dkt tmpt jhitan luka brsalin tu..sis mkn ja ubt doc bgi tu..rjin cuci dgn air Dermacyn..inshallah mkin smbuh mcm sya😊

12mo ago

blh jnji jgn lupa mkn ubt yg doc bgi..skli cuci tmpt luka jhitan tu dgn air dermacyn..cuci kerap 2-3kli..cpt smbuh

sy buat fatimah sitz bath alhamdulillah tksampai seminggu dah baik. sebab luka sy pon sama jgk , dekat 20 hari jgk nak baik. buat sitz bath tu baru berkesan.

12mo ago

ye surut

Makan oren banyak ya sis…boleh amek juga supplement vit c..semoga cepat sembuh❤️

hari ke brapa dah awak