Saya Takda perasaan ke? Atau da tawar hati

Saya dengan suami da berkenal dalam 7 tahun , berkahwin 3 tahun.anak 2, sorang 2tahun, sorang 2bulan. Gaduh tu ada la jgk Tapi selalu ok semula.. Mungkin saya ni jenis xnk gaduh lama. Cpt rindu. Cuma baru2 ni, ada isu besar pergaduhan yg involve family Dia Dan saya masa saya Baru Lepas bersalin Dan time saya masih berpantang seminggu.. Punca dari suami Dan mak Dia. Saya tertekan sgt sampai nk mintak cerai..Saya dgn suami pulak ddk jauh. Saya agak terkilan Bila suami hanya larikan diri masa mak Dia maki hamun saya perempuan jalang, belagak kaya, kerah Anak dia keje keras Sbb saya nk hidup mewah Dan mcm2 lagi. Saya terpikir, maruah saya , Dia biarkan mak Dia pijak2. Btw, saya ada lawan mak Dia Balik Sbb nak pertahankan maruah saya Dan anak2 saya(Dia doakan Anak saya cacat).. selama 3 tahun kahwin, saya tak pernah mintak nafkah Sbb Faham gaji suami ckup untuk bagi tempat berteduh,makan, Dan anak2.. Tapi mak Dia bekerja lagi Dan gaji Dlm 5k sebulan. Tetap mintak suami saya belikan mcm2 dgn ayat sedih. Suami ada jgk menyorok2 bagi duit blkng saya. Tapi saya dpt tau. Naluri isteri ni kuat. Agak sedih jgk saya, Sbb saya tak bekerja. Belanja diri pun xda, nak beli pencuci Muka pun share dgn suami. Tapi mak Dia Haih. Entah la. Lepas kejadian pergaduhan tu, saya mintak suami lepaskan saya, saya Call Dia ignore, whatsapp xreply. Sakit sgt hati time tu. Saya bg last msg Kat Dia, Jgn harap dpt jumpa Anak Lepas ni. Tak lama, Dia Call mintak maaf and Balik ke rumah kami. And saya terus terang saya ckp saya Benci keluarga Dia and Jgn harap smpai Anak dah besar, saya xkn bagi Dieorg jumpa anak2. Jgn tanya Khabar, Jgn nak mintak Gmbr and Jgn nak stalk. Saya haramkan. Suami pun Akur. Habis je pantang, suami kerap Balik ulang alik. Ada jgk kami VC Tapi saya bnyk borak pasal Anak n hal2 penting. Bila xda Yg penting, saya terus ltk phone.. suami Bila mlm sblum tido, atau masa Dia blik akan ckp Dia Syg saya. Tapi saya da tak reply, Kadang saya senyap buat xtau. Bila dgr rasa mcm kosong. Mcm ayat tu dibuat2 untuk membodek. Entah la. Xtau nk describe. Saya ni da tawar hati ke? Ke saya Cuma stay Sbb Anak je?

11 Balas

dari segi nafkah, suami kena dahulukan isteri dan anak anak dahulu baru ibu. aiyo