cara berhentikan air susu?

Saya dah tak tahan..menangis je setiap kali bagi anak bf...ada tau tak mcm mana cara bagi stop air susu tu..sebab puting sya dah berdarah dan luka??..sya terpaksa beri anak susu fm..tapi skrg susu bengkak sebab susu dah mula menghasilkan.masalah pula puting dah melecet luka berdarah..sya pump pun sama sakitnya..ada sesapa blh tolong ??

17 Balas

Buh kobis sejuk sis.. nty susu benti, n at the same time, pump breast tu kua kn susu, takot kalo bia nty susu basi dlm tu..

Syg nye sis nk stop susu tapi susu ade lg... Sy ni tgh struggle nk bf anak balik... Tapi x rezeki anak sy nk bf lama..

Beli la ubat atau jumpa doc..risau kena infection nnt..ada ubat utk tahan sakit dan ubat utk rawat breast luka..

4y ago

Ok sis

Sy azam ank no2 ni nk bg smpai 2thun klo de rezeki.. Ank first smpai 2bln je

Ambil air susu bdn letk dkt tmpt mlcet skit tu. Inshaallah kerg.

Try buat marmet sis....Pam guna tgn...bepathen Tu ubat utk Luka kat puting

4y ago

Sis,masa sya pump susu,ada darah sekali terpom..tak ape ke beri baby minum susu tu?

Tkot kene infection