Pregnant 8W2D

Saya dah pregnant 8W. Last gi klinik swasta time minggu ke 6. Nurse minta datang semula 3 minggu lagi which is minggu ke 9. Buat masa ni saya makan asid folik 5mg je takde vitamin /ubat lain sbb masih belum berjumpa doktor. Okay ke saya hanya makan asid folik sahaja dalam tempoh trimester ni. Ni first experience pregnancy saya.

2 Balas

mmg mkn folic acid je. nnti dh scan, doctor dh check bru dia bagi ubat lain, atau boleh continue dgn folic acid je. xde mslh pon and x perlu nk mkn supplement extra ke pelik2 ke kalau doctor x suruh. just makan healthy food je.

Saya mkn folic acid and minum susu anmum je hehe. Jgn risau nnt klu dh bukak buku clinic will provide you vitamins sampai tak larat nk mkn pulak nnt 😂