Ubat asid folik bahaya atau tidak?

Saya dah berkahwin 3 bulan, adakah salah untuk saya makan ubat asid folik atau ubat asid folik itu berbeza khasiatnya? Tolong berikan penjelasan..

8 Balas

Elok ajak suami mkn sekali..try google..cari kebaikan folik asid utk lelaki & wanita.. Start bln 11/19 saya ajk suami mkn folik asid..mula² mmg suami xnk..dia ckp ubat ni utk ibu mengandung je..then sya google kebaikan ubat ni..tunjuk kt suami.. . Syukur sekarang dh 13w prgnant..stelah 2thn lbeh penantian..mungkin dgn bantuan folik asid mematangkn telo² yg x matang.. . Kita usaha..semoga dipermudahkan..

4y ago

Hovid Folic acid yg 5mg..yg jual kt watsons..kotak hijau putih..

Perlu makan sis klau sis merancang nk dpt anak. Ubat ni utk persediaan kalau2 janin dh tbentuk tanpa kita sedar. Ubat ni la yg bantu pkembangan otak n tulang baby pd awal kehamilan utk elak sebarang kecacatan.

4y ago

Tp saya nk bg info sikit kat sis, ubat ni bkn ubat perancang atau kesuburan ya. Ubat ni khas utk baby saja. Jd suami x perlu mkn. So sis jgn kecewa kalau mkn ni tp masih lmbt dpt rezeki. Bkn ubat ni puncanya tau. 😊

Pil yg paling bagus kot utk perempuan.. ☺️

Bagus asid folic tu utk perkembangan baby. Jgn skip

4y ago

Yg bli sendiri pun ok. Tapi saya mkn yg hospital bagi sbb fungsinya sama je

Blh je sis makan...

Elok Jee

Xsalah