asid folik dn obimin sama ke fungsinye?

Hai Asalammualaikum , sye nak tanya , sya tak pernah makan asid folix , dan klinik pun xde bagi asid folik kpda sye cuma bagi obimin je . Tgok kt app ni mcm semua je makan asid folik tu terpikir.

6 Balas

Fungsi sama je . Tp selalu klau dia bg acid folic . Dia akn disertakan dgn lg 2 biji ubat zinc dan vitC. Obimin tu kandungan dia mcm 3 in 1 . Sng nk telan 😂

dalam obimin ada acid folic suda.. kalau makan obimin, xperlu suda makan acid folic lain.. sepanjang saya mengandung saya makan obimin jak..

Dalam obimin dah ada folic acid. Kalau new obimin tu kandungan folic acid dia 0.9mg/tablet

Waalaikumussalam, dalam obimin tu dah terkandung folic acid. Jadi jangan risau 😊

Dr Klinik kata mkn obimin ja..sbb dh ada asid folid..

dlm obimin dah lengkap Asid folic dan vitamin2