Tak nampak baby bump

Saya dah nak masuk 7 bulan, tapi baby bump taknampak sgt pun. normal je kan? Sy tinggi. Ramai yg tegur taknampak mcm pregnant. Saya mengajar kat sekolah tapi selalu diberi tugasan utk handle sukan, senaman la, tugas2 yg perlu banyak bergerak aktif. Selalu kena arah macam2. Padahal letih juga naik turun tangga tingkat 4 tu.. Banyak program saya kena handle. Sekarang ni lagi la, lepas budak habis exam memang tiap hari program sampai cuti. naseb la minggu depan dah last. Semua cikgu dah tahu saya ni pregnant. Tapi diorang siap bagitahu cikgu baru kena banyak buat kerja. kena letih sikit. Siap pesan jgn lambat datang program. Habistu cikgu lama buat apa.. gaji lagi banyak dari saya yg baru bekerja ni.. Yg terlibat dgn program asyik sy je. cikgu lain duk rehat je kat bilik guru, sembang. Train budak bola jaring pun sy lah kena turun padang tiap hari. Kalau sy tak pregnant, sy okay je.. ni letih dah. Rasa mcm nak beli je perut yg palsu tu.. bagi nampak sikit perut kita ni dah besar😂😭 saje la nak share🥲🥹 tak nampak baby bump pun kadang ada yg takbestnya..

1 Balas

Sbb dulu dorang pun sama situasi dgn sis kena raging tak kira la preggy or tak so dorang balas balik kt junior atas tiket nk suruh kita active. Bila la agaknya cikgu2 nk stop normalize kan benda ni

5mo ago

uishh sronok sangat ka raging orang. rasa puas ka mcm mana walaupun tau orang tu mengandung. nak kena jadi apa2 dulu ka kt ibu mengandung baru nak stop buli n arah macam2. tu pun kalau ada rasa bersalah la kalau jadi apa2. takda rasa empati langsung