rasa malas

memang akan selalu rasa malas ke bila dah start pregnant ni? bukan malas mcm nak duduk je cuma rasa bila buat something , rasa cepat letih. tu yg rasa nak rehat selalu

2 Balas

Rasa lelah tu, penat badan biasa la pregnant. Mcm org cakap badan tgh nak membesar kan baby dlm rahim, byk tenaga nak guna. Kita je xnmpak. Sbb perubahan tu berlaku dlm badan kita. Malas ni mmg malas taknak buat kerja langsung. Huhu. Selalu nmpak org label malas mcm ni.

Kalau awal pregnancy tu yup normal, badan jadi letih sbb perubahan hormon dan dalaman utk sediakan ruang bagi baby membesar. Sedih baca label letih sebagai rasa malas. Sbb bukan malas, letih dgn malas tu beza 🥲