Minum Air Gula

Hi saya dah masuk trimester 2, tapi alahan masih belum hilang. Loya setiap masa and masih muntah. Saya risau sangat sebab berapa minggu je lagi nak minum air gula. Terbayang pun rasa loya kembang tekak. Ada ke mommies yang muntah lepas minum tu sebabkan alahan ? First time ni, nervous sangat takut muntah😭😭

3 Balas

saya masih alahan. saya baru je minum air gula beberapa minggu lepas. saya alahan benda manis, bila mkn benda manis, saya muntah. saya pun takut mula2, tapi bila minum tu, jgn set diri nak muntah. bila set mcm tu, mmg rasa nak muntah. Alhamdulillah saya boleh bertahan selama 2 jam.

Saya baru minum air gula semalam. Tips dia ingat je air tu sedap. Klau tak memang loya nak bau dan rasa pekat gula. Klau boleh minum secepat mungkin beberapa teguk. Bila tunggu lama lagi loya nak telan.

sy minum air gula masa 15w. alhamdulillah xde masalah. yg penting xperlu byk fikir..minum sahaja..yg muntah ni mostly byk pikir.