Minum air gula

Biasa tengah alahan loya muntah ni, agak2 lepas x minum air gula? Esok nak kena minum. Nak puasa pun takut, selalu tersedar tidur pukul 3 4 pagi sebab lapar&dahaga. Perut tarik2 je rasa kalau lapar. #firstbaby #10week1day #1stimemom

5 Balas

Saya dulu mcm tu jugak time alahan teruk kena minum air gula. Yang penting puasa dari 10malam tu puasa betul² jgn ngelat.. Esok tu minum air gula jgn stop telan perlahan².. Kalau stop nnti rasa loya. Dtg awal supaya time tu dpt air gula tu masih suam sedap minum, time sejuk susah nak telan😂

Saya masa nk minum air gula tu saya cuma puasa makan je . saya cuma kerapkn minum air masakk saja . sampai laa saya minum air gula . lepas minum air gula tu saya balik rumah saya paksa minum air masak banyak. lepastu saya tido sbb tkot muntah.

Sy hari tu puasa makan je. Nurse ade ckp boleh minum air masak tapi air masak jelah yg boleh minum. Jgn minum air manis pulak. Semoga dipermudahkn urusan awak 😊

3y ago

Nurse KK sy tak bagi walaupun air masak. Nnt dia kata ganggu result. 😂 nurse tya ada minum ke. Sy mngaku pulak ada minum seteguk. Haha lpas 2 jam amik darah yg 2nd tu bru boleh minum mkn.

sy 25hb😂kna minum . sama la mesti kol 2,3 pg mmg rutin mkn😂

Sy 26hb..jenis terjaga nk kencing. pstu minum air lg hahaha