Boleh ke berbasikal ketika mengandung?

Saya dah masuk 7 bulan lebih preggy.. Sy WFH dan banyak mengadap kerja dengan laptop je. Sejak bermenjak ni, badan saya rasa lemau je sebab kurang bergerak. Rasa kurang berpeluh. Boleh ke saya nak berbasikal yang indoor tu. Nak berpeluh sikit dan banyakkan aktiviti..

10 Balas

Terpulang pada ibu sndiri. Jika ketahanan ibu memang power... Boleh je.. Tp jangan keterlaluan ye. Untuk senam sahaja bulan seperti pertandingan pula. Jika ibu rasa untuk keselamatan... Pilih lah senaman yang lebih ringan

sy ada try tp sakit dkt kemaluan, xleh duduk kat basikal tu lama2..xselesa langsung..maybe kena pakai seluar yg padded kot..rasanya xdela salah pun, ikut selesa masing2..sy keluarkan peluh dgn stretching, aerobik..

sya masa tunggu hari siap berbasikal dgn laki . apa2 pon ikut bdan masing2 . jgn trlalu memaksa . yg penting jgn stress2 n njoy your pregnancy . smoga dipermudahkan urusan kita semua 😊

buka youtube cari senaman ikut trimester. TAPI sebelum buat aktiviti mcm tu WAJIB tanya doctor dulu sama ada keadaan kesihatan awk boleh atau tidak..

brjln kaki pun bleh senaman....klu teringin jgk, boleh ja tp jgn trlalu lma...

Berjalan saja kenapa musti pakai basikal

cube banyakkan berjalan jek.

sy rasa jngn sis

better jangan

Baik jgn.