Rasa Panas Sepanjang Masa

Memang normal ke waktu mengandung rasa panas je badan sampai berpeluh walaupun kipas depan muka? And ada cara tak nak kurang kan rasa panas badan ni?

28 Balas

Sbnarnya normal pnas msa pregnant lg2 bula da masuk 8 bulan..smpai peluh2 tp mmng x bole tahan panas dy.. Sy smpai pasang air cond.. Pasang air cond klo tido pki selimut pn bole peluh jgak.. Tp xla bnjir mcm pakai kioas.. Kjap pki slimut jap cabut.. Ikot selesa kadg semalaman tido xberselimut syok je dlm air cond...

Aah sis samalah ngan sy , panas semacam je wktu pregant nie.. Dlu masa x pregant pkai kipas no 1 xde hal tp skrg kena 2 kipaa no 3 ke atas ya , bila en suami slow kn kipas trus sy mrah sbb pnas, so en suami mmg xkn sentuh kalo sy bkk kipas kuat..😁

Ye sis..saya strt dr kndungan 6 bln smpai sekrng ni tunggu hri still rasa panas even kipas syiling da buka kipas stand pon depn muka...peluh jgn ckp..tak leh bawak bincang..hahahaha

normal sngt tu sis..saya selalu ambik kan lampin then basahkan dan lap2 kat bdan.. 😂kadang² tgh malam pun prgi basahkan kain😂husband selalu jer hairan tengok😂

Normal.. sya sblum tido mesti Mandi dlu kalau x.xleh tido..tpi igt smpai tu je.lepas beranak skrg dlm pantang Pon panas juga.tido dlm econ Pon peluh2

Normal .. orang lain dalam rumah ni sy tengok relax je. Sy sorg berpeluh panas. Banyak Kali mandi and sebelum tido memang wajib mandi lagi sekali

Normal tu sis 🤗. Kalau macam saya, saya pakai baju yg kain cotton atau nipis2 je, biasa tak panas. Lepas tu, saya kerap mandi

Bsah bdan, spray air dekat badan, mandi lebih dri 3 kali, kipas depan muka, baju basah bila berpeluh itu memang normal. Hehe

Normal tu sis...perubahan hormon.. sy xpnah tdow mlm bukak kipas..sejak pregnant ni, tiap mlm mndi peluh.. 😅..

Sy pn sama..dh 31week.pnas,bpeluh x ilang wlupn lpas mndi.pernah mandi 5× shari sbb x tahan tlmpau panas.