period lambat 6 hari

Saya dah lewat period 6 hari.. first time xdtg period dan lewat mcm nie.. bila check UPT 1 line sahaja.. ke saya salah check.. sapa2 penah mcm nie?

period lambat 6 hari
51 Balas

Mcm sy sejak 2 bulan lps cycle period berubah dari 35 hari ke 40 hari camtu.. Mula ritu check mmg negatif la.. Tggu 2 minggu baru check balik..

Tiap2 bulan cek sama mcm tu satu line je,, setahun cek semuanye dpt satu ,, cek dari semahal2 upt hingga ke semurah2 upt still negative ,,,

Sy pernah..lewat 8 hari cek upt negetive...esoknya period..huhu..skang dah dua tahun..sedang TTC lagi..semoga kita semua diberikan rezeki

4y ago

Semoga kita semua diberikan rezeki zuriat yg soleh dan solehah..Amin

Cuba sis tunggu lewat period 2 minggu. Then cek balik. Cek time pagi tau air kencing pertama tu..

4y ago

Sama sama sis 🤗

Saya pn ngah alami skrg ni. Dah sebulan masih belum period. Tp check upt msih 1 line.

Sma mcm sy😅😬.Dah 5hari lewat..cek td upt negatif.Nt try 1week later la

Cuba beli test yg lain mcm sya smpi 5 test 1line ja sekali yg ke6 baru 2 line

lewat 4 hari...cek2 mmg ade double line pekat sgt .sama warna yg satu tu...

saya lewat period hari ke-7 still -ve. cek hari ke -12 baru +ve ☺️

Tgu la kejap syg oiii, kan dah ckp bnda tu kena tgu period at least lewat seminggu

4y ago

Klau pregnant tak perlu tunggu lewat period dah, hari ke 9 - 10 selepas subur dah boleh buat pregnancy test & upt dah boleh detact. Sebab tu pentingnya kita faham kitaran period kita, bila hari subur, berapa lama tempoh menunggu lepas subur utk next period. Penting bukan saja utk yg rancang nak Ada anak tp penting jugak utk yg nak jarakkan kehamilan ( family planning)