Pregnant atau tak?

Saya dah lambat 5 hari period, semalam buat test satu line, mcm dalam gmbar ni selepas 5 mnit gitu, tpi lepas sejam lebih sye nak buang, ade nmpak 2 line, tpi line lagi satu tu tk terang sngt tpi ada..tpi sejak nk tnggu period ni, mmg prut ade cramp meragam gak, tpi tak period2 lagi..macam mana ye.

Pregnant atau tak?
22 Balas

Result valid kalau tengo dlam masa 5-10 minit je. Lebih dari tu xvalid dah. Sbab bila air kencing dah kering dia akan auto kadang naik evapline. Lagipun dlam gambar tu xnmpak pun line pink kedua nya mana. Apa kata sis try repeat balik tp bukan jenis yg titik2 ni. Pakai dipntell ke yg jenis celup.

Awk tggu lg seminggu ye.. pstu cek blik.. klu ikut gmbar n lepas sejam tu da x valid… so tggu lg seminggu.. maybe awk da prgnant cumanya hcg awak xtinggi so xdpt detect lg.. pe2 pun jgn stress.. santai2 je..

Mcm sy malam tu 1line, bgun 3pagi nk kencing nmpk 2 line tp samar. Perut ade cramp2, breast ngilu. Lps smngu sy check lagi, tak smpai brp mnit 2line. Lps smngu 2mngu try lagi skli

7mo ago

TK pun sush dtg period. Tp kebetulan bln lps nye period ambik ubat, lps period lekat pulak

negatif.. rsult kne tgk dlm tempoh 10 min.. lebih dr tu da x valid.. lmbt period x semestinya hamil.. symptom bley jd nk period.. klu ragu2, repeat lg lps 3-4 hri..

Sy doakan semoga awk dpt line double terang??...yg dlm gambar sy nampak 1 line je..dh berejam result upt xbole guna dah..xperiod lg,nanti repeat ok??

evaporation line kot. sy nmpk 1 line je ni wak. takde 2. takpun lps 2 hari awk try test lg. kalau dh lekat insyaAllah double line akan keluar dgn cepat & terang

Biasanya result selepas sejam dah tak valid, cuba buat test sekali lagi, tapi jarakkan masa, contoh test lagi 2hari ke, kadang2 cramp sbb nak period pon ada

Biasanya upt ni klo lepas sejam nmpk memang invalid. Cuba cek lagi seminggu kalau period tak datang lagi. Guna upt dip & tell cek waktu baru bangun pagi.

mcm tanda² Nak hamil tu. kalau tak bulan ni in Sha Allah lagi sebulan 2 confirm lekat tu mom. santai² je tau ?

After 10-15minutes dah tak valid dah dear test kit tu. Cuba lagi next cycle dear, insyaAllah ada rezeki awak