pregnant 14 weeks

Salam semua, maaf nak tanya, tadi saje buat test upt nk tgk hormon hcg tinggi lagi ke tak, sebab kawan2 ckp hormon tu akan tinggi maksudnya akan double line terang selagi kita pregnant walaupun dah 9 bulan ..tpi tadi masa saya try naik double line tpi kt line T tu tak terang sgt pun ..mmg normal ke tak?

pregnant 14 weeks
8 Balas

Tak perlu riso. Sebab ada upt even dah masok trimister kedua ketiga pon still line T x terang. Contoh upt laen selaen mcm sis punya ni mcm gmbr kt bwh ni. Tp kalo guna upt y beli kt wtson ke guardian elok je line T lagi terang dri line C.

4y ago

Ye skrg dh tak risau sbb dh dkt 38weeks..hihi..scan baby girl..

Sy prnh jugk try..kwn la sibuk suruh try lgi sbb dy xcye sy ckp sy pregnant... Tp lngsung xnaik double.. Sy punya risau tu jgn ckp la.. Balik kje trus p scan..alhamdulillah smua ok

sy pon mcm tu, saje test upt, ingt lgi terang, tp mkin kabur, sy risau sgt mse tu, esok tu trus pegi scan, alhamdulillah dah nmpk heartbeat

Saya ada bc hormon hcg akan berkurang apabila kandungan makin besar, sebab placenta dah amik alih fungsi.

4y ago

Ouh mcm tu ..ok2 faham ..tq sis

Hcg tu hormone yg keluar masa awal pregnancy. Bila tinggi level dia akan jd lagi terang second line tu.

kurang terang sbb bby dh fokus untuk mmbesar ...

Maaf sis nak tanya hcg tu ape ya

Normal je akk sy MCM tu jgk