family masuk campur

saya dah hujung2 ni, ada je masalah. family tak berkenan dengan nama yg dipilih oleh saya dan suami utk anak kami. entahla, pening kepala walhal nama yg dipilih tu nama baik isteri nabi

6 Balas

kalau sy cakap jer terus terang.. diorg dh dpt giliran letak nma ank2 masing.. ni giliran kita.. ank kita.. kita yg mngandung dan branak.. hnya kita dan suami jer layak letak nama.. yg lain nk tolong suggest saje xpe.. klau kita xnk ambk.. tu hak kita.. bkn diorg yg jga n bsrkn ank kita..

8mo ago

tula, suami pon cakap cemtu

xusah pening, daftar saja nama yg both of u pilih dkt JPN. yg nk panggil ank tiap2 hari is awk dan suami juga. klu nk ikut tok2 nenek2 sedara mara punya opinion mmg smpai kesudah takkan settle

8mo ago

tula, suami pon cakap benda yg sama. cumanya rasa cam sampainya hati smpai cakap tak suka dengan idea nama kitaorang and nak panggil dengan panggilan lain

ikut je pilihan awak and husband. tu anak awak. selagi nama maksud dia baik takpe letak je ikut awak. jangan nanti ralat sebab ikut cakap orang

Ikut pilihan awak je sis. Selagi nama tu bawak maksud yang baik dalam Islam, silakan je. Hiraukan je orang kata2 tu, naya pak karim nak ikut depa aje

8mo ago

saya masih cuba utk tak layan walaupun ada la menangis sebab stress

Kalau sy ikut pilihan sendiri..klau name tu elok dan bermakna.itu kan ank kita😆

8mo ago

kan? tulaaa, saya mmg letak nama elok2, bukannya nama pelik takde makna ke apa

Bukan mereka yg mengandung, melahirkan, membesarkan anak tu nanti. So persetankan

8mo ago

yesss, saya pon rasa benda yg sama. sepatutnya diaorang hormat la keputusan nama yg ditentukan oleh saya. yg sakit nak beranaknya saya nnt