Susahnya nak letak nama anak

Susahnya nak letak nama anak bila suami nak nama melayu klasik. Saya pulak nak nama moden. Masuk lagi campur tangan family mertua nak namakan jugak cucunya makin la pening. Macam bersemangat pulak bila dapat cucu perempuan pertama. Masalahnya saya tak suka nama tu.

5 Balas

saya nama semua suami yg pilih , saya cuma tambah Nur sahaja kt depan . belah mertua smua saya tk nk ambik tahu HAHAHAHAHAHHAHAHA saya mengandung , saya layan sakit sedap2 je nak masuk campur ! HAHAHAHAHAH

sama la sis pun, habis pakat semua nak bagi nama anak kita ,mertua dgn ipar2 sekali sibuknya..kita yg penat mengandung penat beranak ni langsung tak dikesahnya🙄

7mo ago

HAHAHAHA jangan pedulikan sis orang2 yang berebut nak letak nama tuu. saya pun ada situasi macam sis. last2 saya ikut kepala otak saya je 😂 asalkan nama senang disebut makna pun baik dah syukur alhamdullilah

haha sama la kita. tok nenek semua nk pakat letak nama cucu. kita ni dh ada pilihan sndri 🥲

7mo ago

yelah. kita yg beranak, dorg pulak terpaling sibuk nk bg nama. boleh tu boleh tapi hormat la sikit mak ayah dia ni. kita inform elok2 pastu dikata nama tu kasar la..apa la. haish rimas kadang2. sudahnya sy ckp dgn suami, nama apa yg kita pilih ni, itulah yg muktamad. sudah2 la ank 1st nama yg sy pilih dibantah mentah2...suami letak nama yg tok nenek dia pilih. sedih hati pun masih berbekas.

abaikan ckp mertua xada hak dlm bab ini..

sy ambik maksud cntik jer dan bermakna