NAMA ANAK

Saya xthu nk ckp cmne agi.. Husband saya ni nk dgr ckp mak dye plak.. Utk bagi nama anak.. Ehh hello.. Nama anak yg dipilih semua nama yg org dulu2.. Saya stress.. Saya dh ade nama utk anak ni.. Tapi husband xnk.. Bukan nye merepek pon nama sy pilih.. Puas dh sy pujuk.. Xthu nk ckp cmne ag.. Rase nk bengang jeee..

8 Balas

Geram pulak sy rasa 😰. Kalau sy x kira lah, anak sy, sy yg ngandung 9 bulan, sakit penat jerih tmbah ngn bersalin, senang je org lain nk letak nama anak sy pulak, a big NO. Mil sis pon satu hal, bg la chance kt anak menantu pulak nk decide nama anak sendiri. Waktu mil dulu kan die dh rasa 😖

4y ago

Sabar ye sis, cuba berpakat pulak ngn mak sis, mintak mak sis berkeras nk letak nama anak sis jugak, biar husband jadi serba salah. Last2 sis n husband je kene decide kan. Hehehehe pandai pulak sy mengajar org 😅

Anak2 sy.. pangkal nama semua ikut belah ayah die.. yg belakang tu semua sy yg pilih.. Panjang pon panjang... last2.. yg sulung panggil abg.. yg tgh panggil adik.. yg last panggil awish.. tapi cikgu kat sekolah.. semua panggil ku.

4y ago

Yg pangkal sy dh letak nama husband.. Mslh yg blkg ni haa.. Saya nk gabung dgn nama yg saya pilih.. MIL xnk plak nama miqael tu.. Eeee.. 🙄🙄 Dye kate xelok.. Ape plak xelok nye.. Ade mksd kan

paham perasaan sis ni. anak yg kita kandung. anak pertama pulak tu. tetiba org lain yg sibuk nk kasi nama pulak. bersabar la ye sis. bincang elok2 dgn suami. apa kata gabung je nama yg sis nk dgn nama yg mil pilih tu

4y ago

Muhammad miqael je sis. abis cerita. nama nabi n nama malaikat pemberi rezeki. x panjang pon... standard je. x yah nk stress bnde yg x spatutnye. nnt bg kesan kat baby. ramai lg boleh beranak lepas ni (InShaaAllah ).

Ala sis.. kli ni bg chance kat mak mertua bg name.. utk ank 2nd, sis plak bg name.. ape susah.. nanti ank sis jadi cucu kesayangan.

Ank sy pula, nama dpn husband bg..sambungannya ipar2 bagi. Ikut pangkal nama sy n husband

Eh helooo.. Nama orang dulu2 tu nama jugak kan. Asalkan maksudnya baik. Tu yg penting.

4y ago

Hahaha adoii..ade btol nye juge tu 😂

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Hhhahhahahah