HB Low

Saya dah hamil dekat 28weeks tapi masih lagi HB Low 8.7 sahaja.. Saya consume iberet 1 biji pagi 1 biji malam.. Ada cara lain tak untuk naikan HB saya..?

49 Balas

sy pn HB low 8.9 tgh pregnant 26mggu sekarang. sy pn doc consume iberet 1biji pg & mlm minum dgn fresh oren blend sndiri or xsmpat bancuh sunquick tanpa gula. gap 1jam lps mkn ubt baru mkn menu² yg diberikan. last week jmp pakar zat pemakanan, die suh bykkn mkn buah²an yg byk vitamin C especially jambu batu & sunquick. sayur² hijau especially bayam,peria,brokoli. cuba utk mkn daging merah,hati,paru,kerang,ikan yg byk omega 3. menu utama wajib ad pemakanan diatas setiap hari. insyaAllah HB akan naik. utk snacking boleh mkn bubur kacang hijau, sandwich tuna yg dimasak, cucur ikan bilis,kurma,kcg goreng, almond & lain² kekacang. sy bru start,doc bg 2mggu utk tgok semula kenaikkan hb. moga² naik la,risau juga hb turun smpai 8.9