Ubat tambah darah

Saya dah cuba mkn obomin n zincofer. Tetap muntah. Sya nk tny pndpt ibu2, bolehkah sya beli sendiri ubt tmbh drh jenis maltofer di frmasi atau kena rujuk dktor dahulu?#pleasehelp #firstmom #firstbaby

17 Balas

sye pun beli sndiri ubat maltofer.. sbb ubat lain tak boleh makan. jadi sakit kepala. Kk takde sedia kan.. dokter sndiri yg minta beli kat luar..

Sama macam saya. Tak boleh telan langsung zincofer. Next check up ni nak cakap dgn nurse. Harap2 dia bagilah ubat lain

Sy dlu ckp dgn doc yg sy x boleh mkn iron tablet tu asyik muntah2 je . Doc sarankan sy beli maltofer kt luar .

Hb awk berapa.. If rendah boleh ja cuba.. saya tak boleh makan semua ubat klinik bagi.. saya trmster ktiga hb

Cuba try mkn ganilia. die sekali utk baby juga.. tapi Mahal sikit dri yang lain..

ok je..sy pun amik maltofer..hb pun maintain 11 ke atas..nnt inform je nurse/doc dkt kk

2y ago

btw xsemua kk ade maltofer..so sy beli sendiri je

boleh je..sy tak mkn lgsung obimin & zincofer... sy beli supplements lain..