Check upt naik double line tapi baru mandi suci , harini hari ke 11. Betul ke result upt tu ?

Saya dah check guna sbb rasa tak sihat , lain mcm . Tiba tengok naik double line ,digital upt 1-2w. Pdahal saya baru suci (mandi hadas) harini hari ke 11 . Jadi saya confius betul ke pregnant? Untuk makluman saya ttc 3 tahun .

Check upt naik double line tapi baru mandi suci , harini hari ke 11. Betul ke result upt tu ?
10 Balas

10/11-16/11 tuh darah awak normal je ye?? Awk jenis period sometime sebulan 2 kali ke?? Klau ye, lebih kurang mcm sy. Cycle length sy pendek prnh cek tpi doc ckap normal sbb wlaupun cycle pendek tpi period regular. Upt clearblue nih paling sensitive. Kalau digital tuh dah tulis 1-2 weeks tuh in shaa Allah ada harapan. Puan boleh terus check clinic, nnti boleh tunjuk dkat doc gmbar upt tuh. Sbb pengalaman sy doc suruh lepaskan period next cycle. Bila sy inform cycle length sy pendek dan sy period 2 kali sebulan baru dia suruh cek upt n scan n mmg sy preggy. Cuma usia kandungan EDD tuh waktu ukuran baby tuh Semoga ada rezeki puan kalini, in shaa Allah. Aamiin. Buat masa skrg jaga diri jaga kesihatan jangan stress n buat kerja berat

2y ago

10/11-16/11 saya period normal. Baik puan nanti saya pergi klinik , saya takut kalau pergi doc tak dapat detect lgi . Terima kasih puan 🥹❤️

Selain test upt, kalau kes mcm awk.. kalau ada bajet lebih., better buat test darah bhcg.. kalau semakin meningkat InShaaAllah ada tu cuma dinasihatkan xdigalakkan nak pergi scan awal² ni demi emosi sndri jgk la.. takut ada jenis risau kan.. scan bila dh 8-12w nt

saya takde exp check upt before delay period, tp kalau dah +ve inshaAllah ada tu. kalau ikut yg digita tu baru 3-4w kan. nanti kalau kandungan dah 8w ke atas, sis pegi scan confirm pregnancy. buat masa skrg makan folic acid & bykkan berehat. tahniahh

2y ago

awak tgk kat manual clearblue tu. ikutkan dah 3-4w nak buat confirmation scan terus pun boleh tp tak nampak apa la sbb awal lg. tapiii kalau ada bleeding / abnormal pain terus ke klinik tauu

Kalau ikutkn sis dh preg 3-4 minggu. Biasa doc akan kita dari hari first period kita yg paling latest. Boleh scan kt klinik 8w ke atas. Jgn scan awal2 nnt doc ckp tak nmpk kantung lg kita kecewa & overthink. Padahal mmg ada machine takleh detect.

boleh buat beta hcg awak atau scan kalau ikot kndgn around 4-5weeks. if doctor check belom nmpk pape jgn panic. normal sbb usia kndungan baru dlm proses nk membentuk

2y ago

semoga urusan awak dipermudahkan okay. aamiin ya mujib❤️.

sama macam saya.. selepas period terus ada tanda hamil.. cek upt +ve.. alhamdulillah skrg sy sdh 10wks.. InshaAllah ada rezeki awk 😘 take good care ya..

2y ago

Tahniah juga awak 🥰 dah boleh start makan folic acid ya 😘 saya haritu tunggu sehingga kandungan masuk 5wks then sy pergi klinik swasta buat ultrasound dan masa tu dh nampak kantung.. bila dah 7wks, sy pergi Klinik Kesihatan utk buat pengesahan awal kehamilan supaya nurse boleh buat appointment untuk buka buku pink.. awak jaga diri jangan buat kerja lasak2 ya.. ❤️

sy tgh prgnant ank yg ke2.. seminggu sebelum period naik 2line tapi samar².. Alhamdulillah skrg sdh 29minggu

2y ago

Alhamdulillah sama² puan.. semoga ada rezeki utk puan dan suami jga.. inshaAllah Aamiin..

sy pulak konfius, mcm mana baru habis period tp dah pregnant? 😅

baru mandi hadas tu harini atau 17/11 tu?

Boleh dapatkan confirmation di klinik

2y ago

Boleh, tiada masalah