Keluar darah fresh warna merah

Saya dah bersalin. Sudah 26hari. Masih dalam pantang. Darah selepas bersalin makin lama makin kurang dan jadi seperti warna coklat cair dan seakan akan tiada. Pagi ni check, ada darah merah fresh seperti period. Takda rasa sakit atau apa apa. Cuma bila darah tu keluar, boleh rasa perasaan dia mcm darah period. Boleh beri pandangan? Memang sudah start darah period? Saya breastfeed anak saya. Cuma sejak dua tiga hari ni susu mcm drop sikit. Tapi still ada sikit sikit. Tapi mmg tahu mcm tak cukup. Tak mcm minggu lepas. Banyak. Boleh beri pendapat?

2 Balas

selagi tak cukup 60 hari dikira darah nifas. saya dulu pun mcm dah nak habis keluar darah lepas bersalin. tp hari ke 40 keluar mcm period banyak sangat..jadi selepas bertungku..tanya bidan dia ckp darah nifas .. darah2 tu memang kena keluarkan dari badan.

ada kes darah nifas bersambung dengan darah period. sis boleh hidu kan untuk bezakan. nifas bauuu dia lain tak macam period. maybe sis perlu tunggu sebulan lebih macamtu. ada orang cepat habis. ada orang lambat.

4y ago

ahaha bauu kan. macam hanyir. mmg nifas tu. ada org sebulan lebih darah nifas keluar. tu yg bagus ny berurut. bidan tahu selagi darah abis keluar atau blm