Darah nifas makin banyak

Nak tanya normal ke kalau berpantang hari ke 24 darah nifas keluar banyak macm darah period sedangkan sebelum ni darah dah start sikit & warna coklat , tiba hari ke 24 darah jadi merah dan banyak balik

3 Balas

Sy pun tengah alami skrg . Smlm start keluar mcm darah period merah bnyak pulak tu. Padahal sblom ni keluar yg lendir coklat2 tu je. Sy dah hari ke 26 Tapi mak sy cakap tu biasa sbb darah nifas smpai 40 hari paling lmbat 60 hari.

sama lah. terkejut juga sbb sblum ni kluar wrna kuning pudar. lepas smlm kluar mcm drah period🫠byk mcm 1st day period

normal je sis, sbb belum 60hari kan. mmg kadang dia on off.