First Pregnant

Saya Dah 8Weeks Memang Takda Selera Makan Langsungg , Macam Mana Ya Nak Buat Bagi Ada Selera Makan Balik? Rasa Sedih je selera makan takde tapi duk lapar jaa ?

45 Balas

Utk 1st trimester..saya memg x lalu nasi.. Makanan berminyak pun x ambil.. Saya lebihkan buah2an.. Cari buah yg byk serat..cth pisang🍌 Jadi utk gantikan karbohidrat..saya standby biskut Jacob.. bawa la kemana saja.. Utk elak miss makan .. N susu low fat.. Utk elak rasa muntah/loya.. minum la air kelapa muda yg fresh .. Elok ..ada potassium n boleh kawal gula ..

2y ago

Dah boleh ke minum air kelapa muda? Nk kepastian