Ingin tahu.

Saya dah 8 hari tak dtg period..perut asyik rasa senggugt jer tpi period tak keluar2..sy dah cuba cek mnggunakan alat penguji kehamilan tpi result -ve..ada tak yg mengalami mslh mcm sye?

4 Balas

baru kahwin ke sis? kalau ya,hormon tu. sy pon mcm tu jgk dlu. kdg2 kita nk period pon tanda2 dtg tu sma mcm nk pregnant. loya,sakit perut. nnti lg 2 minggu belum period,blh test lg sekali upt. kalau berlarutan,better seek to a doctor. ok sis

2y ago

haah sis..bru je kawin 2 bulan..tq sis nasihat..

saya pun mcm awak jugak, geram sesangat period tak nak keluar sebab saya period jenis tak teratur bila check upt negative. last last bila saya try bersama dengan husband terus esok pagi keluar darah period

2y ago

owhh .mngkn sy pun bgtu, sbb skrg tngh pjj..dlu sblum pjj, period on time dtg, bila dah pjj tak dtg pula period tu 😂

alat penguji kehamilan tu awak try masa bila ya ? waktu sesuaii check guna alat tu pada waktu pagi, masa kencing yang pertama. kencing pertama ada kadar hcg yang lebih tinggi kalau confirm awal pregnant

2y ago

okeyy..tq nasihat .😊😊

Berkemungkinan gangguan hormon

2y ago

mnkgn jgk kn. 😅