Kerap lapar dan nak yang manis2 je

Saya dah 8 bulan dan kerap sangat lapar asyik nak makan je dan nak yg manis2 pula tu. Normal ke sebab anak pertama xda pula macam tu. Lepas tu kerap pula rasa mengantuk. Last checkup haritu naik 3kg dan doc cakap kena minum air gula sekali lagi sebab takut gdm tiba2.

2 Balas

sama dengan saya sis. dari awal pregnant sampai 7bulan manis2 tak makan sangat pun. masuk 8bulan nah kau. hari2 nak minum manis. lepas tu lapar sentiasa. tapi berat saya tak naik banyak. 500grm je naik nya.

Kena tahan nafsu sis. makan bnyk manis ni lah senang dpt gdm 🥺 3rd trimester makan 3 kali sehari dan snek sihat 3 kali sehari. (Dalam buku pink ada nyatakan.)