Berat Naik Mendadak

Last check up bulan lepas berat 55.4, bulan ni check up naik 57.8. Lebih dari yang dibenarkan. Next two week kena minum air gula. Normally kalau kes macam ni akan sangkut gdm ke? Apa saya perlu buat dalam masa dua minggu ni? Kena diet ke? Kena exercise ke? Control makan tu tak tahu nak control mcmana, sebab asyik lapar je rasa. Plus selalu mengidam manis2. Tolong saya 🥹 apa perlu saya buat dalam masa dua minggu ni #firstmom #ingintahu #bantusharing #pleasehelp

1 Balas

Tk semestinya akan sangkut dgm tp gdm boleh menyumbang kpd naik berat badan mendadak. Apa2 pun, control mkn especially yg manis tu lah 🤣 boleh amal kn mkn apple hijau sbelum mkn, atau klu tekak jenis tahan, boleh consume extra virgin olive oil sesudu sehari 😁 boleh google manfaat kedua2 nya klu nk baca study lebih lanjut 👍🏻

1y ago

Thank youuuu mommy share tips! InshaAllah will try!