sedih

Saya dah 7 bulan tpi blum beli baju baby lagi... nak beli tpi suami kate awal lagi jngan terlalu obses dngan bayi kata nye sedih sngat bila suami kata mcam tu padahal nieh anak pertama... Mesti lah teruja sngat2x sbb anak pertama, apa pun sabar jak lah

55 Balas

sis beli online je..senang. bila ada duit extra..beli sepasang n simpan. sy tak depend pun suami utk beli brg bby ..sy dah siap beli semua keperluan bby siap2 sbb husb kerja outstation ..kesian dia takde masa sometime.

Suami sy plak dia yg trlebih suda.ari tu baru preggy 8mnggu semua bnda dia mau beli..kalau 7bln tu patut dah prepare semua sis...mana tau brsalin awal ke.kdg2 ada lelaki yg excited ada yg maybe belum ready lg...

Sy ni lagi sis satu apa pun xbeli lg.kandungan 32w.ank2 dh besar jadi brg2 baby semua dh xde.terpaksa beli baru semuanya.yg kecik sekali ank dh 13thn.jadi xde apa2 brg yg tinggal lg.ni mengandung ank ke 4.

Mcm suami sy lah.. Sy 5 bulan obses yela anak. First.. Ingt nk beli sikit2... So. Xd la beban sgt.. Tapi. Sy beli. Jugak. Kt. Shopee sikit2,🤣then suami kata jgn beli. Lg.. Tngu 7 bulan baru kite g beli

Mgkn husband blm ada duit tu sis or dia ingat kena beli sekali byk2...cuba tanya dgn husband sekali lg knp dia xnk beli lagi? Lgpn sis dah 7 bln tak byk sikit mesti nak beli sedikit.

Tyh tanyaa pendapat. Beli la sendiri. Sy order online je. Nt dia akan saiko sendiri tfok kita bwk brg baby stu2 kat rumah. Hehehehe. Tp alhamdulillah suami sy support. Sb dia pon saited.

saya pun first baby n 7 bulan, insha Allah awal bulan 3 ni nak shopping barang baby, btw sis try la slow2 cakap dengan husband ye, maybe dia belum bersedia nak membeli barang baby

Knpe suami ckp camtu.. Seeloknyaaa standby awal2.. Sbb kita xtahu ape jdi.. Entah bersalin awal ke(kita xmntak).. Kite pon xmenjangka bila kita akn bersalin.. Better standby awal

Blh beli sda sis...klu sis bjln ada duit lbih dlm poket..blh beli plan²,beli sepasang baju dlu kh...2pasang kh..nanti beli lg towel²..plan² ja beli skit²

Bincang baik2 ngan hubby sis..mesti ada sebab tu..sy masuk 6 bulan dah 80% siap sbb takut nanti lbh penat. Skrg pun sy dah mula nk jalan mcm penguin ni 😂