Assalamualaikum..

Saya dah 5 bulan pregy, hari ni dah masuk 3 hari sakit gigi sampai rasa nak demam, nak makan pun jadi tak lalu, badmood terus di buatnya . Normal ke sakit gigi masa pregy ??Ape patut saya buat untuk hilangkan rasa sakit gigi ye ? ?

11 Balas

Normal, sy pun sakit gg msa prgnnt dlu. Msa tu dah 7bln, doc gg pun dah xblh buat apa dah.. Better awk refer doc sblm terlmbt https://my.theasianparent.com/sakit-gigi-ketika-hamil/web-view?utm_source=search&utm_medium=app

Sy 2 3 hari sblm beranak. Sakit gigi. Hari ni baby dah 10hari. Masih rasa sakit. Tau.. kurang kalsium. Sebab sejenis mls minum susu & tak makan pil kalsium. Ini lah akibat. Sama² lah kita hadap. Hihihii

jumpa dentist sis, sya hr tu gusi berdarah buat scaling masa preggy 4bln..cabut gigi tak blh bila kandungan baru 1bln-3bln..tapi dh trimester ke2 bole klau sakit sgt kata dentist tu

Sgt normal stp kali prgnt mmg sakit gg nak2 yang wisdom tooth tu... ape pon sapu dgn synsodyne tooth paste ..

sy time 5bulan gigi berlubang dah pergi tampal ni dah dekat dgn due skit dia dtg lg😢

Normal, tp boleh refer doc utk hilangkn sakit tu, kot2 la doc ad bgi ubt pape ke...

Boleh kumuh dgn air garam

Kena pergi klinik gigi

Tq sis

Normal sis...