First baby

Saya dah 4bulan pregnant tapi berat tak naik malah turun ? normal ka? bulan 1-3 44.5kg, bulan ke 4 ni turun 43.5kg

37 Balas

Normal janji berat baby naik,sis sama macam saya berat tak naik masa awal buka buku pink berat saya 79kg lepas tu masok 4 bulan berat turun mendadak 7kilo turun jadi 72kg,sekarang kandungan saya dah 8 bulan lebih pi timbang berat naik 2 kilo jaa tu pun turun naik berat..berat boleh ke baby lagi..dokter cakap normal ada yang macam nie hope baby sihat ya sis😊

Normal sis.. Sy td g check up setiap bulan berat turun 1- 2kg.. Dokter scan baby ok berat ok. Dokter kata berat tu subjektif. Klu kita mkn byk dan ank aktif dlm perut xada masalah.. Sy lg sbln lbih nk bersalin berat xnaik2 dri mula2 preg.

sama.. first baby.nk msuk 5bln. tgh usaha mkn lebih sbb msuk bln puasa ni, nk makan pun letih walau lauk sedap.. hopefully our baby will be fine n healthy..next appointment dr, jgn lupa tanya pendapat dr ya.

Saya turun mendadak 5 kg..Naik betul Masa 7 bulan Ni...kkdg berat bby Naik..berat mak Tak..sbb sy GI scan..Dr kata okay je BBY puan cuma puan je Tak Naik berat...sy risau minum susu before this pil kalsium jer

Klau ada morning sickness. Normal berat bdn turun. Dan ssh naik... Tp tetap perlu kena pantau sbb takut effect dekat baby... Nursr akan bgtau tips utk naik berat bdn... Dan makanan2 yg sesuai

Xnormal mummy. Baik dpt kn nasihat drpd jm dan doktor masa app mummy. Selalunya doktor akan suruh wat ujian afbx3. Sbb ada penurunan berat badan. So risau kalau mummy dpt jangkitan kuman tb

Saya tanya juga doktor cakap normal saya lost weight 13kg dari start tau pregnant sampai 13weeks. Sebab sickness all the time sekarang pon masih sama cuma dah kurang sikit.

Normal je, sy pun gtu dulu, 1st trimester alahan macam2 susa nak makan, so berat pun susa nak naik.. berat sy naik pun start nak masuk 3rd trimester.. dri 40kg ke 54kg..😅

Normal sis,sya 3 orng ank,mngdung berat turun mendadak,baby lhir berat ok je,yng ni tngh mngdung no 4 dlm 3 bln turun 4 kilo,sabar jelh,yng x thn kne g klinik 2 minggu skli

normal . saya pon macam awak . bukak buku 48kg . asal appt je turun sampai tinggal 44kg . makan vitamin dia bagi tu naik . tapi naik pon terus mendadak 2-3kg 😂😂