Berat badan tak naik

Hello,saya nak tanya mcm mna nak naik berat badan masa mengandung ni ehh ??saya da 21W tapi berat masih 46.5kg( masa buka buku dulu berat 44.5kg )

4 Balas

lebihkan protein, makan sikit tapi kerap, nurse pesan 2 jam sekali kena makan portion sikit. saya buka buku 52kg, now 25weeks 55kg, nurse yang bising kata berat naik, before puasa. tapi FMS kata berat tak cukup sebab haritu 1week drop 1kg sebab puasa sunat 😂

at berat awak naik. saya dalam sebulan naik 3kg then kene checkup 2minggu skali, bila check lg 2 minggu terus turun 2kg. kene marah jugak di Dr. xtahu nak buat mcm mana nak baik naik.

dah ok tu sis. sedangkan saya buka buka buku 49.kg tapi bila pregnant 22 minggu naik 51kg nurse dah bising..adoiyai n.

Lebihkan menu sumber protein dan lemak sihat. Bersenam