Tambah berat baby 4bulan

Baby sy full bf/df tapi berat badan menurun. susu botol mmg bby sya x pandang lah.. ada sugestion x cara² menyusu kan baby supaya berat dia btambah. ni malah menurun.. pelik sangat emm..

1 Balas

Kalau dah masuk 4 bulan ni memang berat susah nak naik tapi normally takkan turun . Dia cuma akan naik slow dibandingkan 3 bulan yang awal tu . Rasa macam tak de cara lain kalau dia menyusu badan , kena kerap bagi . Macam saya , saya memang selalu akan offer susu kat anak . Anak saya dia jenis tak nak menyusu lama kalau kat luar bilik , so bagi je lah kerap walaupun dia minum sikit sikit

4y ago

oww.... patut laa baby sy mcm ni. tq sis dah bgitau