40w 3d pregnancy

Saya dah 40w lebih tapi belum ada tanda. Saya rasa cepat sangat letih bila buat keja sikit2. Husband kerap ajak berjalan utk cepat bersalin. Tapi saya tak larat sangat. Tambah kalau p mall yg besar. Saya kena rehat dlu baru boleh buat keja lain. Memang kena banyak berjalan ka? Jalan sikit2 ok tapi kalau jalan yg jauh saya penat sangat dengan kaki bengkak. Saya kerap kencing dan perut memulas.

5 Balas

samaa laa ngn saya wak..40w3d tapi still xdak tanda² nk melahirkan🥺😩..cma sakit skit² ja.. contraction palsu mngkin..dah buat macam² tpi still x qasa nak bqanak lagii😂tarikh serah diri 8.5 ni..harap sngt dpat lahirkan baby first saya sebelom tarikh serah dri..lau x diorang akan masukkan ubat😖😢doakan sayaa ya mommy² semoga nur hidayah binti abdul ades mudah melahirkan normal dan selamat ibu n anakkkk🤲🙈🥰saya doakan jgak mommy² semua spaya dipermudahkan segala urusan..amiin²🙈❤️

2y ago

hehe tula..semua bnda nk mkn..insya Allah Aaminn..sy dh induce n masuk wad

Ya berjln tu salah satu proses utk memudahkan bersalin selain dari bersama dgn suami.. tp xpe berjln je slow² ikut larat bdan awak.. berdoa byk² bg mudah bersalin n rajin² usap perut berckp dgn baby.. awak dh dpt date utk serah diri belum ? klu dh dpt better pergi skrg sbb dh nk overdue tu

2y ago

trma kasih awk..insya Allah sy cuba ckp dgn baby..date serah diri 8/5 brsamaan 41w..hri2 kena check up sblum date tu..

Doc dah bagi tarikh untuk serah diri? Banyak berjalan tu untuk membantu mudahkan proses bersalin sis, tapi kita hanya berusaha Allah jugak penentu segala²nya. Banyakkn berdoa semoga Allah permudahkan sis bersalin.

2y ago

sis dh brsalin ka..sy bru kena induce n masuk wad..semoga dipermudahkan ya..doakan sy juga

sy pernh je jln satu mall.. tp lambat juga bersalin 😂.. sampai bengkak kaki.. tp sy try minum minyak kelapa dara, x igt jenama apa.. alhamdhulillah senang bersalin.

2y ago

xsmpat nk mkn..doakan sy cpt bukaan ya ☺️

Klu dh 40w better pi hsptl, check klu2 ada bukaan tanpa sedar. Nanti dktr akn advice.

2y ago

tq awk..sy dtg masa tarikh serah diri..memg xda bukaan lg..doakan sy ya