Kerap kencing masa 34 minggu

Hi mommies. Nak tanya, masa 30+ minggu keatas, memang akan kerap kencing ke? Saya takut UTI sebab awal2 pregnancy pernah kena, tapi tak rasa pedih ke apa, cuma kerap sangat kencing, dan sikit2. Normal ke tu? #bantujawab #firstmom

2 Balas

biasa kalau baby da msuk laluan mmg kerap kncg...biasa rse nk terkncg stiap kali baby gerak and rse pundi kne tekan ...kalau UTI biasa kncg nye sikit, rse tak lawas and ada rse pedih

kalo awak jenis y minum air byk, kerap kencing tu normal je sis..sy pon byk minum air kosong akan kerap ulang alik ke tandas buang air

6mo ago

xde kencing sket²..kalo sket² n kerap mcm ni better rujuk kk or hosp .lgpon pernah kena uti kan?jgn agak² tuk jalani pemeriksaan