Isteri penat

Ada tak sini isteri yang pjj dengan suami? Weekend dapat jumpa sehari ja kadang 2 minggu sekali jumpa sehari.. tapi bila suami datang rumah rasa penat sangat.. lagi2 suami yang jenis nak kena suruh baru nak tolong kita buat keja rumah.. kita pun bekerja penat.. weekend kalau suami datang ingatkan dapatlah kurangkan penat tapi sama penat macam hari kerja.. suami duduk depan tengok tv layan anime.. isteri panggil pun xdatang.. bukan nak berkira tapi consider la buat keja rumah sama2.. isteri pun kerja.. tengah pregnant nak masuk 7 bulan ni emosi tengah xstabil.. cepat mengah cepat penat..#firstbaby

4 Balas

makan lunch n dinner beli je kalau mcm tu. buat breakfast je. baju masuk dlm mesin time mlm, pagi sidai je. sapu rumah, kalau jenis mcm sye malas nak menyapu hari2, beli je robot vacuum tu kt shopee. sye beli samu giken dlm 69 je. bgun pagi, bukak die, pandai la die sedut kan 1 rumah. kalau x larat sgt, buat mana yg mampu je. xpon cube sesekali ajak husband lunch kt luar ke. nnti balik terus singgah tapau makan.

2y ago

btul. buat mana yg mampu, kalau x mampu nnti sambung balik. kalau masa xde anak lagi, rumah x besepah mna pon sbnr nya. takat habuk sikit2 tu biasa la. bila ada anak siap kan 1 bilik khas utk die main je. ltk brg2 mainan semua situ. jgn bagi bwk keluar, jadi xde la nmpk rumah selerak. bila anak tdo bru kemas. xpon suruh je anak tu kemas lps main. ruang tamu x kacau besepah. sye selalu masak 2 kali je sehari. sarapan pagi dgn ptg. masak ptg tu lebih kan sampai utk mkn esok punya sekali. masak tu selalu 1 jenis lauk je. semua ade dlm tu, sayur, protein. tgl masak nasi je.senang, xde penat2.

saya pon suami pjj..tapi masing2 paham keadaan masing2..dia cuti pon nak rehat kita cuti pon nak rehat..selalu kami makan luar ja sis..balik rumah spend time together..kalau agak dia tak paham kita, luah ja..lelaki kan xleh guna body language ja kena luah terus.. InsyaAllah dia faham Dan akan tolong kita urus rumah

Puan terus terang je dengan suami ye yg puan nak rehat juga kalau weekend. Kalau x larat buat kerja rumah tu biar je, nanti klu dh larat tu buatlah sikit2. Emosi puan kena utamakan. Semoga dipermudahkan ya urusan puan.

2y ago

Betul,buat mana yg larat ja,sy kdg2 pun ckp dgn suami,boleh x kita mkn order fpanda?suami ok ja..sbb sy jrg bli luar,sllu mmg masak,kdg2 suami yg x bg masak,ajak makan luar..masuk 21w dah trasa kan perut tu ada berat sikit🤭

terus terang dgn dia..kdg tu suami ni dia xfaham