tompok coklat 38 minggu 5 hari

saya dah 38 minggu 5 hari, maaf kalau geli. nak tanya mommies kalau tompok coklat macam ni perlu terus ke hospital ke? adakah tanda bersalin? update : saya dah ke PUC lepas subuh tadi, tak rasa baby gerak dari maghrib semalam sbb kerap mengeras 30min- 15min skali dari semalam. 3 kali kena seluk, bukaan 1cm dan boleh balik rumah dulu. sentap juga dengan nurse, mula2 pelatih seluk dah buka 2cm katanya lepas tu nurse seluk dia cakap belum buka dan boleh plak dia tny “ni dtg awal2 dah solat subuh ke?” saya jawab dah, lepas solat terus datang sini. almaklum first mom takde pengalaman, dia ingat kita ni main2 kot risau tak rasa baby gerak dari maghrib tu dan dia pesan kalau turun tanda lain ke klinik terdekat je kecuali air ketuban pecah baru datang hospital, tapi nurse kk pesan lain rasa kurang gerak baby, mengeras dan ada tanda lain trus ke hospital entah saya pun pening, cara nurse malas nak layan. lepas tu, saya kena seluk dengan doktor pula, doktor cakap “gerakan baby 1 kali hari ni agak2 la dah baru pukul 6 pagi” saya cakap saya risau sebab tak rasa gerakan baby sejak maghrib lagi dan teelampau kerap mengeras dan dia cakap “siang gerak cukup je kan 10 gerakan, maksudnya baby takde msaalah” sedih pula rasa nak menangis tapi tahan, dia check 1cm dan dah buka bukaan tapi boleh balik dulu. meski check 2cm skali pun mmg kena balik, belum warded katanya. #pleasehelp #firstbaby #bantusharing

tompok coklat 38 minggu 5 hari
9 Balas

saya haritu keluar mcm nie ...pegi hospital doc seluk baru 1 cm ...xde rasa sakit apa ...so admit ward besoknya check lagi masih sama 1 cm je ...jadi saya mintak balik dlu sbb taktahan dok spital lama ii ,,kalau beranak terus xpe ...ni jalan pun asik 1 cm ...xtahan asik nak kena seluk je

12mo ago

sama lah kita sis sya smpai warded 4hari smpai nurse pun naik meluat tngok muka sya😂 mengeras + keluar darah tpi bukaan tetap smpai sekarang masih 2cm . smlm ade juga kluar darah + lendir tpi malas nak pegi hospital sbb kebanyakkan nurse dgn doc smua nak perli frst mom ckp kita ni mengada ngada . tunggu ade contraction kerap dan tak dpt nak tahan baru serah diri daripada kena sindir kena seluk

saya pun mcm tu, tp lagi banyak lendir darah nya.. dah pergi PAC tapi tak de bukaan lagi so dapat balik. sekarang je rasa sakit tu kerap. tunggu sakit selang 10 minit baru nak pergi hospital semula..

12mo ago

semoga urusan kita dipermudahkan.. jugak semoga urusan orang2 yg alan bantu kita nanti pun dipermudahkan .. tenang2 semua ya

saya ada juga setitik macam tu. tapi tak pergi hospital sebab tak sakit contraction and bila saya lap-lap tak ada pulak darah yang lain. saya anggap ada nyamuk gigit je😅

12mo ago

tu la. huhu. selagi tak rasa sakit yang kerap and darah tak banyak, tenang2 dulu.

saya pun ada smlm. tadi jaga pi kencing darah. kerap sakit dh, 30 minit skali. tunggu sakit lg kerap bru nak kejut suami😅

12mo ago

saya dah ke hospital check bukaan baru 1cm, kena balik rumah dulu. keluar darah dan kerap juga mengeras.

tapi awak pergilah hospital dulu ye ...sebab setiap orang berbeza ii ...mane tahu awak dah ade bukaan ...

sya pun mcm ni pgi smlm, ptg kluar lgi. mlm tdi g pac, bukaan dh 2 cm. start sakit contraction 10 mnt sekali.

Better awak tunggu contraction 5minit 5minit. Dari kena seluk awal awal. Uihhh ngiluu

12mo ago

haah betul2, ptg tadi mmg sy byk berjalan risau jugak kan takut terlebih due. thank youu.

saya pon mcm ni tapi xde sakit ape2 lagi. so x pergi pon hospital. hm

12mo ago

xkn la nak main2. mestilah kita takut ek nak bersalin. xpelah sabar nanti insyaAllah dipermudahkan bersalin tu 😊

awak dah ada rasa sakit ke

12mo ago

amin ya rabbal alamin ...moga urusan awak juga dipermudahkan yee