Sakit tulang sendi

Hai, ada tak yang macam saya pregnancy 22w bila tidur malam baring mengiring ke kanan atau kiri tapi bila tersedar tu ya Allah sakit sangat tulang. Rasa macam kebas kebas lenguh. Kalau mengiring kanan, tangan kanan mesti kebas. Macamtu juga kalau kiri. Nak tidur terlentang tak boleh lah pulak. Adoii kadang sampai menangis sebab stress sangat. Normal ke yansakit tulang kebas macamtu ?

7 Balas

saya pernah cramp kaki sekali masa tidur. rasa dia sampai menangis. 😂😂 sakit pinggang dengan tulang belakang tu dah biasa, duduk, tidur, baring, mesti rasa. Kebas tu biasalah sebab kita tidur mengiring, tindih tangan, bukan terlentang. Macam ni la jadi ibu yg mengandung. Macam2 rasa. 😂😂

4y ago

saya tak kisah sangat baby gerak ke tak bila bangun dari tidur. sebab tak kira tendang lagi. slalu saya prasan dia gerak lpas makan atau tgh sronok ke. saya pernah je tidur tertindih perut. tapi saya buat biasa je. 😂😂 tak pernah amek serious. sebab bukan selalu and bukan kita tidur meniarap. tertindih tu mcm mengiring terlebih sikit je. nak elak, beli la bantal mengandung atau pregnancy pillow. bila tidur peluk bantal tu, so dapat mengelak dari tidur meniarap.

Normal tu sis. Macam saya, saya pun sakit tulang belakang masa pregnant. Cara saya nak atasi dan kurangkan rasa sakit tu, masa tidur, saya sendal 1 bantal utk tulang belakang badan.(saya tidur mengiring). 1 bantal lain untuk sendal bawah perut. 1 bantal lagi dekat betis.

sama la sis.. sya pun skrg ne 22week.. ya allah bila tido mlm mmg x selesa.. kjp pusing kiri, pusing kanan.. bantal mmg standby ada kat belakng sbb belakng mmg sakit sangt.. bangun tau gerak pun kena slow² da.. sakit sngt sya rasa.. pengorbanan la katakn sis 😅

4y ago

kannn. kadang kita nak alihkan posisi badan, perut macam terhentak sikit dahhh risau. terus takut nak tidur balik sebab tak sedar takut terpenyek perut. huhu memang tak lena lah tidur fasa fasa ni 😂

saya amalkan ostematrix dan esp shaklee sis. alhamdulillah,pregnant kali ni tak ada rasa cramp memalam. kalau sis nak tahu lanjut,boleh pm saya. kita usaha dan beriktoar semampunya www.wasap.my/601128891716/hisyira

letak bantal di kaki dan di perut. Kalau mengiring mcm tu ke smpai pagi akan terasa lenguh. Sekrg byk produk bantal utk ibu mengandung.

4y ago

kalau nak mahal mothercare ada, or blh je cari kat lazada or shopee

saya pon pernah juga

normal sis