Nak Tanya

Saya dah 22 weeks, harini seharian join staffday dekat desaru.. Tibe2 petang tgk ade bleeding.. Tapi sya xde pon join aktiviti.. Just duduk tepi je tgk kn diaorg.. Normal ke kalau bleeding mcm tu? Sbb tibe2 jek bleeding.. Dalam fikiran dah risaukn bby, tapi husband suruh tgu smpai besok.. Xde rase bby gerak lagi setakat ni.. Sebelum ni dah 2 kali bleeding mase awal2 pregnant... Macam mana yaaa??

5 Balas

Sy pun pnh mgalami mcm sis, dr 1st trimester dlm sbln mmg akan ada skli bleeding tapi drh yg kuar tu sikit je, kdg drah fresh kdg darah coklat...sy ada bgtu doktor dan nurse, dorang cakap mmg normal bagi sstgh org sbb bila placenta smakin menempel ke dinding rahim atau uri berada dibawah, slagi darah yg keluar tu x byk spt darah haid Kira normal.Tapi klu boleh kena pi klinik dulu jumpa doktor takut sstgh org mungkin tak Sama, klu drh keguguran akan keluar byk dan bketul dgn seketul darah yg yg bcampur dgn daging(janin). Tapi setakat ni bila scan check dgn doktor keadaan baby sihat2 je dan aktif. Seelok nya sis rujuk lh dgn doktor dulu bgtu.

5y ago

Ya,sama2 lh Kita kongsi info😊

Bleeding byk ke sis? Klu bleeding better p check.. Klu spotting sikit tu ok lg..

5y ago

Btol jugak tu.. Dah la first pregnancy ni.. Mmg xtahu sgt xde pnglmn kn..

Pergi hospital segera sis. Even keluar secalit pun harus ke hospital segera

5y ago

Nk kata banyak sgt tu x.. Sebelum ni masa bg tahu nurse kk yg pnh bleeding 2 kali n ade mkn ubt kuatkn rahim, dia suruh trus pge emergency kt hsptl if bleeding lagi.. But tfikir if tu normal symptom.. Tu yg buntu xthu nk buat apa

segera jmpa doctor sis...

5y ago

Tq awk☺️

Jumpa doktor segera

5y ago

Tu lah sbb sebelum ni pernah bleeding n xde pape jd.. Emosi btol kite jdnye 😔