Darah Spotting

Saya dah 12w dah nak masuk 13w tapi still takde darah spotting. Normal ke? Tapi nurse kata baby membesar dengan elok

32 Balas

Baca 3kali baru faham, ingatkan yg ditnya "dah nak masuk 13w masih ada darah spotting" rupanya xde darah spotting.. Smua org doa2 xnk mintak darah spotting sbb klu berlaku spotting darah semasa pregnant maksudnya ada mslh pda kandungan/rahim/pangkal rahim dan bnyk lg kemungkinan dia. So xde darah spotting tu adalah sangat normal dan lagi bagus..

Spotting tak elok awak, saya Spotting hampir 2 minggu semasa pregnant 8 minggu dan nurse suruh pantau kalau Spotting terlalu kerap dan banyak kena refer emergency hospital. Tapi sebenarnya Spotting ni normal tapi lebih baik takde Spotting sebab nanti kita akan overthinking risau dengan keadaan baby dalam perut, semoga dipermudahkan segala urusan awak 🥰

12mo ago

Ouhh faham. Thank youu sis 🥰

awak , spoting la benda yg pling sy taknk . sbb spoting bole gugur . bahaya sgt . sy spoting 7w dan 10w rasa nk menangisssss , takut sgt . takut apa apa jd kat bby . alhamdulillah Allah selamatkan bayi sy . skrg 13w dah . dpt tgk scan dia joget2 happy sgt .. jgn ada spoting time pregnant . tu tnda ancaman kgguran .

SoAlAn ape dik tnya Ni??😅smua org hamil mmg xnk Ada spotting dik..klau Ada kn risau..kndugn bole ggur..smua nk ank dik.. alhamdulillah klau awk xxe spotting jnji BBY awk siht mmbesr dlm Rahim awk tu..jgn mitk yg bukn² ..doa yg baik² je..aminn

12mo ago

Saya tak mintak pun awak 🙂 saya cuma tanya sahaja. Sebab saya ada dengar kalau tanda awal kehamilan tu ada keluar darah spotting tapi setitik je. Sebab tu saya tanya ☺️

Saya paling takut ada spotting ... setiap kali kencing je mesti tengok air kencing nya .. sekarang dah 15 week still risau lagi fikir kandungan masih lemah atau dah kuat haha ... memang ada yang kata tanda-2 hamil keluar spotting tapi tak semua spoting normal ada jugak tu tanda gugur or luar rahim ... risau nya lahai

i 1st and 2nd bby ad spotting sedikit. 3rd prgncy takde spotting rupanya kandungan tak menjadi. 4th kandungan ni takde spotting. curious jugak menjadi or tak sebab pattern i prgnt awal2 prgnt mmg ad spotting sedikit. Alhamdulillah menjadi. ada heartbeat bby. syukur. rupanya lain kandungan lain pattern dia. sis p scan.

12mo ago

no worries sis.selagi sis okey takde bleeding apa. insyaAllah okey. tak semua prgnancy ada spotting. kalau sis was2 sis boleh scan.

normal saje awak. malah tu la yang terbaik. mesti awak ada baca kat mana mana bahawa tanda tanda hamil ada keluar spotting darah kann? sebenarnya ikut badan masing masing. dan tak semua tu betul. kalau nurse doktor kata kandungan awak baik baik saje, then baik baik saje laa.. takyah baca benda benda karut gitu.

12mo ago

takpe ignore je, jangan difikirkan. awak tak rugi apa apa pun. semoga kandungan awak dan awak sihat sihat saje dan urusan awak dipermudahkan segalanyaa

Mungkin dia selalu baca kalau preggy akan ada implantation spotting. tak semestinya dik. ada org ada org xde. kak ni nk masuk 5 org dah Alhamdulillah xde implantation spotting. asal kandungan sihat ikut minggu sepatutnya dah ok.

mksud dia klu berlaku penempelan pda dinding rahim biasa nya akn ad darah sikit ..tanda dah melekat.. yg mana ibu2 tak phm, dia tnya pasal tu cuma ayat dia Salah je. first time mom maybe, Masih x Tau istilah2 org preggy

aku tgh layan braxton ni, rsa mcm nak hempok kpla kat dinding, dgn risau hb drop. tbca plk soalan mengerikan, x taw nak jwp apa dek, hakak lemas ni tgh mnhn sakit