Saya pregnant baru 2 bulan kembar boleh ke makan samyang ?

Saya daa jumpa doctor last week, dia pedan sbb kandungan kembar saya masih belum kukuh jadi elakkan makan pedas, masam, masin sngt pun tak boleh. Tapi saya teringin nak makan samyang original bahaya tak ?

6 Balas

Tgk ketahanan badan. Saya dr tau pregnant makan nasi pak gembus sambal extra pedas kira hari hari jgk. Tp sbb sy mmg tkde masalah dgn mknn pedas so berani lah makan

mkn 1 2 suap je bg hilang teringin tu.. tp bila nk hbiskn 1 samyang cuba ingt bby dlm perut .. susah nk dpt ank .. ini kan pula kembar🤗

Klu boleh elakkan dulu sbb baby x ckp kuat lg. Tp klu teringin sgt, makan berkadar jelah. Buat rasa.

klu boleh elak dulu, dulu saya pregnant 2 bulan xlama lps mkn ramen trus saya keguguran

sama saya terasa nak makan ramen kabonara

elakkan dlu