Teringin samyang

Pregnant 10 week boleh ke makan ramen samyang? Teringin sangatttt 😭#ingintahu

10 Balas

kurangkan prencah dia sis..tmbah susu kotak dgn cheese ..sy mngidam msa mgdung cuma mkan yg pink tu tp tmbah susu dgn cheese utk kurgkan msih pedas wlaupun tk pdas sngt yg pink tu ..sbb msih awl kndungn tkut better elak klau bleh tp dh mngidam sngt ambik sdikit ..nnti dh bsar kndungan lebih baik elak sbb panas hulu hati tu perghhhhhh mmg tak dpat tdo mlm 😂 sy dlu suka ramen main makn je dh msuk 7bulan .. menyesal tak sudah sbb skit sngt hulu hati ..sendawa pun skit 😂

Kalau 1st trimester better elakkn.. tp kalau mengidam sgt mkn skali je jgn mkn hr2 plak sis 😅 kalau pedas sgt stop je mkn.. sb nt pedih ulu hati sush nk tdo. Cumenye instant ramen ni xde khasiat.. tmbah2 la sayur ke ayam ke ape dlm tu

boleh sis. awal pregnant haritu mmg makanan pedas je saya boleh makan. lagi² samyang. tapi tak banyak. cukup hilangkan rasa teringin tu :)

Pedas je la.. takut gastrik atau blh jd cirit birit sis.. tp ikut ketahanan awk la.. blh mkn sikit2 buat lps tekak mengidam ke

Saya makan je. Cumanya bila pregnant ni, lepas makan akan rasa pedih Ulu hati.. Perit lah sikit rasanya

boleh je nak makan. bukan awak nk mkn byk pon. mkn nk hilang rasa teringin tu ja.☺️✌️

Saya mkn je cuma kurangkn perencah dia . Jngn pedas sangat. Lepastu letaklah sayur telur hehehehe

sama la saya skrg 9week teringin, kkdg makan yg ramen cheese jelaa sebab dia tk bape pedas sgt

nak kurang pedas jangan letak semua rencah dia tu. letak sikit je buat rasa.

Pedas tu..cuba tmbah cheese hehehe