kerap lapar ketika awal pregnant

Saya da mengandung dlam 4 minggu,saya rasa asyik lapar j,baru makan,nnti lapar lagi,normal ke?

24 Balas

Normal sis, sy pun Masa tahu pregnant 4week asyik lapar makan byk 😂 after that masuk 7weeks start alahan smpai skrg 10weeks alahan ,asyik lapar cuma makan kadar sikit 😁 InshaAllah moga kandungan sentiasa sihat amin

Normal sis. Makan dgn kerap, tapi sekali makan jgn berlebihan. Elakkan perut kosong supaya tak loya dan muntah, sbb kalau perut kosong, perut cepat berangin. Tu yang buat loya.

Normal.. Sy dulu macam tu jugak, sebelum dapat tahu pregnant, mang kuat makan.. Ramai pelik, hang ni pregnant ni.. Alhamdulillah.. Cek2 memang pregnant 😍

sama la...makan x banyak..tgh malam selalu bangun, dengan lenguh kaki, dengan lapar..sampai siapkan tilam kat ruang tamu kli bangun tengah malam

Normal tu sis. Sy pun mcm sis juga. Selalu cepat lapar. Tpi bila dah terlalu knyang, perut terasa kembung dan sesak nafas juga. 😂

Awal lagi memang kerap lapar. Tggu la masuk bulan ke 2 atau 3. Makan apa semua muntah😂

Normal sis, saya pn same, mkn jgn byk tapi kerap, elakkn perut kosong

nomal sis... mmg akan kerap lapar..bleh mkn dgn kerap tp pastikan kuantiti yg sikit2..

Normal sis.. Saya pon mcm tu.. Kena kerap makan supaya perut x masuk angin..

Saya pon mcm tu awal2 pregnant. Kerap lapar tapi mkn sikit je dh kenyang